ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ TAHIL SALATASI

Tahıl salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahıl salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı haşlanmış maş fasulyesi
  • Yarım çay bardağı iri kırılmış ceviz
  • Yarım su bardağı küp doğranmış kurutulmuş domates
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 çay bardağı kuru sultaniye üzüm
  • 1 portakal
  • Yarım demet dereotu
  • 3~4 dal fesleğen

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı koruk ekşisi
  • Tuz

Tahıl salatası Nasıl Yapılır

Haşlanmış tahılları bir karıştırma kabında harmanlayın. Ceviz, kurutulmuş domates, küp doğradığınız kırmızı kapya biberi, siyah zeytin, kuru üzüm, küp doğradığınız portakal ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edip karıştırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi ayrı bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.