Rezene Ve Enginar Turşusu Salatası

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
50 dakika

Rezene Ve Enginar Turşusu Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 500 g rezene
- 2 adet enginar (Temizlenmiş)
- 1 limonun suyu
- 20 g kişniş tohumu
- 20 g hardal tohumu
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Rezene Ve Enginar Turşusu Salatası Nasıl Yapılır?
- Rezeneyi ortadan ikiye bölün. Sert beyaz kök kısmını alıp incecik dilimleyin. Enginarları da zar şeklinde doğrayın. Limon suyu ile karıştırıp kararmasını önleyin.
- Sos tenceresinde hardal ve kişniş tohumlarını yağsız olarak 1-2 dakika kavurun. Elma sirkesini, tuzu ve şekeri ekleyip 1 dakika kaynatın.
- Sirke karışımını ocaktan alıp soğumaya bırakın. Rezenelerin ve enginarların üzerine sirkeli karışımın tamamını dökün.
- Üzerini streçleyip buzdolabına aktarın. 6-12 saat beklettikten sonra servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR