ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ REZENE VE ENGİNAR TURŞUSU SALATASI

Rezene Ve Enginar Turşusu Salatası

Rezene ve enginar turşusu salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Rezene Ve Enginar Turşusu Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g rezene
  • 2 adet enginar (Temizlenmiş)
  • 1 limonun suyu
  • 20 g kişniş tohumu
  • 20 g hardal tohumu
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

Rezene Ve Enginar Turşusu Salatası Nasıl Yapılır?

  • Rezeneyi ortadan ikiye bölün. Sert beyaz kök kısmını alıp incecik dilimleyin. Enginarları da zar şeklinde doğrayın. Limon suyu ile karıştırıp kararmasını önleyin.
  • Sos tenceresinde hardal ve kişniş tohumlarını yağsız olarak 1-2 dakika kavurun. Elma sirkesini, tuzu ve şekeri ekleyip 1 dakika kaynatın.
  • Sirke karışımını ocaktan alıp soğumaya bırakın. Rezenelerin ve enginarların üzerine sirkeli karışımın tamamını dökün.
  • Üzerini streçleyip buzdolabına aktarın. 6-12 saat beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!