Rezene Ve Enginar Turşusu Salatası

Rezene Ve Enginar Turşusu Salatası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Rezene Ve Enginar Turşusu Salatası için

Malzemeler

  • 500 g rezene
  • 2 adet enginar (Temizlenmiş)
  • 1 limonun suyu
  • 20 g kişniş tohumu
  • 20 g hardal tohumu
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Rezene Ve Enginar Turşusu Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Rezeneyi ortadan ikiye bölün. Sert beyaz kök kısmını alıp incecik dilimleyin. Enginarları da zar şeklinde doğrayın. Limon suyu ile karıştırıp kararmasını önleyin.
  2. Sos tenceresinde hardal ve kişniş tohumlarını yağsız olarak 1-2 dakika kavurun. Elma sirkesini, tuzu ve şekeri ekleyip 1 dakika kaynatın.
  3. Sirke karışımını ocaktan alıp soğumaya bırakın. Rezenelerin ve enginarların üzerine sirkeli karışımın tamamını dökün.
  4. Üzerini streçleyip buzdolabına aktarın. 6-12 saat beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo