ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ REZENE VE ENGİNAR TURŞUSU SALATASI

> REZENE VE ENGİNAR TURŞUSU SALATASI
Rezene ve enginar turşusu salatası
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rezene ve enginar turşusu salatası tarifi için malzemeler

• 500 g rezene
• 2 adet enginar (Temizlenmiş)
• 1 limonun suyu
• 20 g kişniş tohumu
• 20 g hardal tohumu
• 1 su bardağı elma sirkesi
• 1 yemek kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

Rezene ve enginar turşusu salatası Nasıl Yapılır

  • Rezeneyi ortadan ikiye bölün. Sert beyaz kök kısmını alıp incecik dilimleyin. Enginarları da zar şeklinde doğrayın. Limon suyu ile karıştırıp kararmasını önleyin.
  • Sos tenceresinde hardal ve kişniş tohumlarını yağsız olarak 1-2 dakika kavurun. Elma sirkesini, tuzu ve şekeri ekleyip 1 dakika kaynatın. Sirke karışımını ocaktan alıp soğumaya bırakın. Rezenelerin ve enginarların üzerine sirkeli karışımın tamamını dökün. Üzerini streçleyip buzdolabına aktarın. 6-12 saat beklettikten sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.