1-2 rezene kökü (Ortadan ikiye bölünmüş ve çok ince dilimlenmiş)
2-3 yemek kaşığı limon ve/veya portakal suyu
1-2 tutam tuz ve sumak
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Biraz dereotu veya rezene yaprağı
3-4 avuç semizotu yaprağı
Rezene Salatası
Nasıl Yapılır
İster diyette olun ister olmayın her yemeğinizi salata ile çeşitlendirin. Rezene salatası tarifimizi salata çeşitleriniz arasına eklemeyi unutmayın.
Semizotu dışındaki bütün malzemeleri karıştırın 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Rezene marine olunca yumuşuyor ve limon ile portakalın bütün aromasını içine çekiyor. Dinlendirmeden de servis ermek mümkün. Solmamaları için semizotlarını son anda ekleyin.
Teşekkür ederiz.