ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ REZENE SALATASI

> REZENE SALATASI
Rezene salatası
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rezene salatası tarifi için malzemeler
  • 1-2 rezene kökü (Ortadan ikiye bölünmüş ve çok ince dilimlenmiş)
  • 2-3 yemek kaşığı limon ve/veya portakal suyu
  • 1-2 tutam tuz ve sumak
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Biraz dereotu veya rezene yaprağı
  • 3-4 avuç semizotu yaprağı
Rezene salatası Nasıl Yapılır

İster diyette olun ister olmayın her yemeğinizi salata ile çeşitlendirin. Rezene salatası tarifimizi salata çeşitleriniz arasına eklemeyi unutmayın.

  • Semizotu dışındaki bütün malzemeleri karıştırın 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Rezene marine olunca yumuşuyor ve limon ile portakalın bütün aromasını içine çekiyor. Dinlendirmeden de servis ermek mümkün. Solmamaları için semizotlarını son anda ekleyin.

Doyurucu buğdaylı rezene salatası tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.