ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ PORTAKAL KABUĞUNDA DONDURMALI MEYVE SALATASI

Portakal kabuğunda dondurmalı meyve salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal kabuğunda dondurmalı meyve salatası tarifi için malzemeler

  • 4 büyük boy portakal
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 4~5 çilek
  • 2 kivi
  • 1 muz
  • 1 armut
  • Vanilyalı dondurma
  • Taze nane

Portakal kabuğunda dondurmalı meyve salatası Nasıl Yapılır

Portakalların sap kısmını kapak gibi kesin. İçini bir kaşık yardımıyla boşaltın. Çıkardığınız portakal parçalarını küçük parçalar şeklinde doğrayın ve bir kenarda bekletin. Elde ettiğiniz portakal kaselerini bir tencereye alın. Şeker ve suyu ekleyip 5-10 dakika pişirin. Tencereden alıp soğumaya bırakın. Diğer yanda tüm meyveleri küçük parçalar şeklinde doğrayıp karıştırın. Portakal kaselere dondurmayla birlikte paylaştırın. Nane ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.