ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ PİDE ÜSTÜ SALATA

Pide üstü salata

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pide üstü salata tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 hazır ekmek hamuru
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen
  • 4 bostan patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 50 gr beyaz peynir
  • 2 çorba kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Yarım demet roka
  • 3 arpacık soğan
  • 4 turp
  • 4 kiraz domates
  • 50 gr çerkez peyniri
  • 3 dal taze kekik
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 frenksoğanı
  • Tuz

Pide üstü salata Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Hamura 4 kaşık yağ ve fesleğeni ilave edip yoğurun. Pasta tabağı büyüklüğünde 6 pide hamuru hazırlayın. Tepsiye dizip sıcak fırında pişirin.

Sarımsakları  ezin. Patlıcanları közleyip soyun. Küçük  doğrayıp beyaz peynir, limon suyu, sarımsak, tuz ve 1 kaşık yağı ilave edin. Çatalla ezin. Rokayı temizleyin. Soğanları soyup doğrayın. Turpları dilimleyin. Domatesleri dilimleyin. Pidelerin üzerine patlıcan salatasını paylaştırıp roka, turp, soğan, domates ve küp doğranmış peyniri ilave edin. Kalan yağ, limon suyu ve tuzu  salatanın üzerine gezdirin. Frenksoğanı ve kekikle süsleyip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.