Patatesli Salata

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Patatesli Salata Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg patates (Haşlanmış)
- 2 adet büyük boy havuç
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım mor lahana
- Yarım demet maydanoz (Kıyılmış)
- Yarım demet taze soğan (Kıyılmış)
- Yarım demet dereotu (Kıyılmış)
- 3-4 dal taze nane (Kıyılmış)
- Tuz, karabiber, pul biber
- 3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
- 1 küçük kase turşu (Küçük doğranmış)
Patatesli Salata Nasıl Yapılır?
- Mor lahanayı rendeleyin ve 1 çay kaşığı tuz ilave ederek elinizle iyice ovun. Rendelenmiş havucu ve mor lahanayı 2 yemek kaşığı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurup bir kenarda bekletin.
- Geniş bir kapta haşlanmış patatese tuzu ve baharatı ilave ederek patates ezicisi ile ezin.
- Kalan tüm malzemeyi ekleyin. İyice karıştırıp streç serilmiş tart kalıbına önce havuçlu lahanayı bastırarak yayın.
- Üzerine patatesli harcı yayıp kaşıkla düzleştirin.
- Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın ve dilimleyip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR