Mantarlı Semizotu Salatası

Mantarlı Semizotu Salatası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mantarlı Semizotu Salatası için

Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 kase kültür mantarı (tercihen küçük boy olanı)
  • 1 şeftali
  • 5~6 yaprak kurutulmuş domates
  • 30 gr eski kaşar peyniri

Sos için

  • 1 mandalinanın suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı renkli tane biber
Mantarlı Semizotu Salatası

Nasıl Yapılır

Sosu için tüm malzemeyi bir kavanoza aktarın. İyice çalkalayıp salata hazırlanana kadar bekletin. Mantarları nemli bir bezle silip saplarını koparmadan yağlı kağıdın üzerine aktarın. 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından alın. Semizotunu yıkayıp süzün. Şeftaliyi soyup dilimleyin. Kurutulmuş domatesler çok sertse sıcak suda 15 dakika kadar bekletin ve süzün. Jülyen doğrayıp salata malzemesi ile karıştırın. Salatanın sosunu da ekleyip harmanlayın. En son çok ince dilimlenmiş kaşar peyniri serpin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo