ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ MANTARLI SEMİZOTU SALATASI

Mantarlı Semizotu Salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı Semizotu Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 kase kültür mantarı (tercihen küçük boy olanı)
  • 1 şeftali
  • 5~6 yaprak kurutulmuş domates
  • 30 gr eski kaşar peyniri

Sos için

  • 1 mandalinanın suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı renkli tane biber

Mantarlı Semizotu Salatası Nasıl Yapılır?

Sosu için tüm malzemeyi bir kavanoza aktarın. İyice çalkalayıp salata hazırlanana kadar bekletin. Mantarları nemli bir bezle silip saplarını koparmadan yağlı kağıdın üzerine aktarın. 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından alın. Semizotunu yıkayıp süzün. Şeftaliyi soyup dilimleyin. Kurutulmuş domatesler çok sertse sıcak suda 15 dakika kadar bekletin ve süzün. Jülyen doğrayıp salata malzemesi ile karıştırın. Salatanın sosunu da ekleyip harmanlayın. En son çok ince dilimlenmiş kaşar peyniri serpin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!