ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ MANTARLI ILIK SALATA

Mantarlı ılık salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı ılık salata tarifi için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr kültür mantarı
  • 1 kırmızıbiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 400 gr haşlanmış nohut
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Çeyrek demet nane
  • Çeyrek demet reyhan
  • Kuru nane
  • Kırmızıbiber
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Mantarlı ılık salata Nasıl Yapılır

Mantarların kabuğunu soyun. Zeytinyağını tavaya alın. Mantarları ekleyip tuzla tatlandırın ve pişirin. Ocak ısısını düşürün ve sarımsak, nohut, ufak küp doğranmış biberi ilave edin. 2 dakika pişirip kimyon ve limon suyunun yarısını ekleyin. Limon suyu buharlaşıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.

Bir kapta yoğurt, kuru nane, kırmızıbiber, tuz, kalan limon suyu ve zeytinyağını iyice karıştırın.

Servis tabağına nane yaprakları ve reyhanı yerleştirin. Üzerine mantarlı karışımı ekleyin. Üzerine sosu gezdirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.