ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ ENGİNAR SALATASI

Enginar Salatası

Enginar, eski Romalılar devrinde lüks bir besindi ve görkemli imparatorluk ziyafetlerinin değişmez sebzesiydi. Tarihteki ilk  yemek kitabı olarak bilinen ve Romalı Apicius imzalı "De re coquinaria" da yer alan bir tarifte enginarın su ya da şarapta haşlanarak hazırlandığı anlatılır. Malzemeler hazırsa, nefis mi nefis enginar salatası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Enginar Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 temizlenmiş enginar
  • 8 kiraz domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 sarı biber
  • Yarım demet roka
  • 1 limonun suyu
  • Tuz

Enginar Salatası Nasıl Yapılır?

  • Enginarları dörde bölerek yarım limonun suyu eklenmiş suda haşlayın, suyunu süzün ve bir kaseye alın.
  • Kiraz domatesleri ortadan ikiye keserek ekleyin. Roka yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra ilave edin.
  • Sarı biberin çekirdeklerini temizleyin ve kare doğrayın. Tuz, zeytinyağı ve limon suyu ekleyip harmanlayın. Servis tabağına alarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!