ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ ÇITIR YUFKALI SALATA

Çıtır yufkalı salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çıtır yufkalı salata tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 8 kurutulmuş domates
  • 1 marul
  • 12 çekirdeksiz siyah zeytin
  • 2 domates
  • 1 közlenmiş kırmızıbiber
  • 1 kutu ton balığı
  • 1 yufka
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Çıtır yufkalı salata Nasıl Yapılır

Lezzet'in salata tarifleri ile sofralarınıza tat katın. Domates kurularını yumuşamaları için bir saat ılık suda bekletin. Marulu yıkayıp suyunu süzdürün. İri parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinleri halka kesip ilave edin. Domates ve biberi doğrayıp ekleyin. Son olarak ton balığını ekleyip harmanlayın. Sos için tüm malzemeyi karıştırın. Salatayı servis tabağına alıp sos ile tatlandırın. Yufkaları ortadan ikiye bölün. Kesilen taraftan sıkıca sararak rulo yapın. 1 cm kalınlığında kesin. İyice ısıttığınız ayçiçeği yağında yufkaları kızartın. Salatanın üzerine serpiştirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.