Soğan Breze

18 Ocak 2023 tarihinde güncellendi.
Soğan Breze
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Soğan Breze için

Malzemeler

  • 500 gr arpacık soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı beyaz şarap
  • 5 yaprak adaçayı
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 kesme şeker
  • Tuz
  • karabiber
Soğan Breze

Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...   

Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Zeytinyağını tencerede hafifçe ısıtın. Kabukları soyulmuş soğanları şeker ile birlikte soteleyin.

Beyaz şarap, yarım çay kaşığı tarçın, tuz, karabiber ve adaçayı yapraklarını ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabaklaklarına paylaştırıp soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo