Soğan Breze

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Soğan Breze Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr arpacık soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı beyaz şarap
- 5 yaprak adaçayı
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 kesme şeker
- Tuz
- karabiber
Soğan Breze Nasıl Yapılır?
Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...
Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Zeytinyağını tencerede hafifçe ısıtın. Kabukları soyulmuş soğanları şeker ile birlikte soteleyin.
Beyaz şarap, yarım çay kaşığı tarçın, tuz, karabiber ve adaçayı yapraklarını ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabaklaklarına paylaştırıp soğuk servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR