ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ SOĞAN BREZE

Soğan Breze

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soğan Breze Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr arpacık soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı beyaz şarap
  • 5 yaprak adaçayı
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 kesme şeker
  • Tuz
  • karabiber

Soğan Breze Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...   

Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Zeytinyağını tencerede hafifçe ısıtın. Kabukları soyulmuş soğanları şeker ile birlikte soteleyin.

Beyaz şarap, yarım çay kaşığı tarçın, tuz, karabiber ve adaçayı yapraklarını ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabaklaklarına paylaştırıp soğuk servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!