ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ SOĞAN BREZE

Soğan breze

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğan breze tarifi için malzemeler

  • 500 gr arpacık soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı beyaz şarap
  • 5 yaprak adaçayı
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 kesme şeker
  • Tuz
  • karabiber

Soğan breze Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...   

Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Zeytinyağını tencerede hafifçe ısıtın. Kabukları soyulmuş soğanları şeker ile birlikte soteleyin.

Beyaz şarap, yarım çay kaşığı tarçın, tuz, karabiber ve adaçayı yapraklarını ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabaklaklarına paylaştırıp soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.