ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ SEBZELİ DİL BALIĞI BUĞULAMA

Sebzeli dil balığı buğulama

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli dil balığı buğulama tarifi için malzemeler

  • 2 dil balığı fileto
  • 4~6 Brüksel lahanası
  • 1 havuç
  • 7~8 parça brokoli
  • 1 kabak
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sebzeli dil balığı buğulama Nasıl Yapılır

Dil balığı filetoları uzunlamasına ikiye kesin. Üzerlerine tuz serpip rulo şeklinde sarın. Kürdan saplayarak ruloların açılmalarını önleyin. Yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Brüksel lahanalarının tepelerini yaklaşık bir santim derinliğinde çapraz şeklinde kesin. Suda bekletip açılmalarını sağlayın. Buğulama aparatının üzerine rulo dil balıklarını alın. Havucu rendeleyip balıkların üzerine serpiştirin. Brokoli, Brüksel lahanaları, çok ince halka doğranmış kabak ve kırmızıbiberi ekleyin. Tuz serpin. Tencereye buğulama aparatının altında kalacak seviyede su doldurun. Kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişmeye bırakın. Balık ve sebzeler kaynayan suyun buharı ile pişecektir (balık ve sebzeler pişmeden tenceredeki su biterse sıcak su takviyesi yapın). Balık ve sebzeler hafif yumuşayınca servis tabağına alın. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve kırmızı pul biberi bir kapta karıştırıp buğulamanın üzerine gezdirin. Servis yapın.

Dilerseniz, kolay bir şekilde hazırlanan tavada dil balığı tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.