Peynirli Patlıcan Kızartma

Peynirli Patlıcan Kızartma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Peynirli Patlıcan Kızartma için

Malzemeler

  • 4 kemer patlıcan
  • 250 gr dil peyniri
  • 2 yumurta
  • 100 gr salam
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • Tuz
Peynirli Patlıcan Kızartma

Nasıl Yapılır

Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye kesin. Her parçayı dilimler birbirinden kopmayacak şekilde sandviç gibi uzunlamasına ikiye kesin. Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletip acısını çıkarın. Durulayıp kurulayın. Yumurtaları tuz ekleyerek çırpın.

Salamları ikiye bölün, dilpeynirini ince ince dilimleyin. Patlıcan dilimlerinin arasına birer parça salam ve dil peyniri yerleştirip kapatın.

Patlıcanları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayıp kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo