ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ PEYNİRLİ PATLICAN KIZARTMA

Peynirli patlıcan kızartma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli patlıcan kızartma tarifi için malzemeler

  • 4 kemer patlıcan250 gr dilpeyniri2 yumurta100 gr salam3 çorba kaşığı un3 çorba kaşığı galeta unu2 su bardağı sıvıyağ
  • tuz

Peynirli patlıcan kızartma Nasıl Yapılır

 Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye kesin. Her parçayı dilimler birbirinden kopmayacak şekilde sandviç gibi uzunlamasına ikiye kesin. Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletip acısını çıkarın. Durulayıp kurulayın. Yumurtaları tuz ekleyerek çırpın.

Salamları ikiye bölün, dilpeynirini ince ince dilimleyin. Patlıcan dilimlerinin arasına birer parça salam ve dil peyniri yerleştirip kapatın.

Patlıcanları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayıp kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:10:24

bu tarif çok ağır.patlıcanlar acayip yağ tutuyor. peynir lezzetli olmuyor.gitti perhizler. denemeyin hanımlar !

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.