ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ PEYNİRLİ PATLICAN KIZARTMA

Peynirli Patlıcan Kızartma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Patlıcan Kızartma Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kemer patlıcan
  • 250 gr dil peyniri
  • 2 yumurta
  • 100 gr salam
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • Tuz

Peynirli Patlıcan Kızartma Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye kesin. Her parçayı dilimler birbirinden kopmayacak şekilde sandviç gibi uzunlamasına ikiye kesin. Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletip acısını çıkarın. Durulayıp kurulayın. Yumurtaları tuz ekleyerek çırpın.

Salamları ikiye bölün, dilpeynirini ince ince dilimleyin. Patlıcan dilimlerinin arasına birer parça salam ve dil peyniri yerleştirip kapatın.

Patlıcanları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayıp kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:10

bu tarif çok ağır.patlıcanlar acayip yağ tutuyor. peynir lezzetli olmuyor.gitti perhizler. denemeyin hanımlar !


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!