ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ PEKMEZLİ PATLICAN

Pekmezli Patlıcan

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pekmezli Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kemer patlıcan
  • 200 gr süzme yoğurt
  • Tuz
  • 1 çay bardağı üzüm pekmezi

Süslemek için

  • Antep fıstığı

Pekmezli Patlıcan Nasıl Yapılır?

Davetlerinizde hazırladığınız mezelerle farklılık yaratın. Patlıcanları alüminyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyip kabuklarını soyun. Patlıcanların içlerini süzme yoğurt ve tuz ile karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine üzüm pekmezi gezdirin. İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!