ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ PATATESLİ VE ÇAM FISTIKLI MEZE

Patatesli ve çam fıstıklı meze

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli ve çam fıstıklı meze tarifi için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 4 orta boy patates
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 6~8 kurutulmuş çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Kırmızı pul biber
  • Kuru nane
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Patatesli ve çam fıstıklı meze Nasıl Yapılır

Patateslerin kabuğunu soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Süzgece alıp suyu süzülene kadar bekletin. Zeytinyağını ısıtıp patatesleri kızartın. Süzme yoğurt ve bir tutam tuzla ezilmiş sarımsağı bir kasede çırpın. Güneşte kurutulmuş çarliston biberleri küçük parçalar şeklinde kesin. Az zeytinyağı eklenmiş tavada yanmayacak ve kıtır kıtır olacak şekilde kızartın. Kızarmış patates ve kızarmış biberleri süzme yoğurda ekleyip karıştırın. Çam fıstıklarını yağ eklenmemiş tavaya alıp kısık ateşte kavurun. Mezeyi servis tabağına alıp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Kavrulmuş çam fıstıklarını üzerine serpin. Tereyağını tavaya alıp ısıtın. Kırmızı toz, pul biber ve kuru naneyi ekleyip birkaç saniye sonra tavayı ocaktan alın. Mezenin üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.