Patates Çanağı

Patates Çanağı
17 Mayıs 2024

Dilediğiniz yemeklerin yanında tamamlayıcı lezzet olarak sunabileceğiniz patates çanağını aynı zamanda çay saatlerinde de keyifle tüketebilirsiniz. Patateslerin haşlanıp maydanoz ile buluşturulmasıyla hazırlanan bu yemeği, yoğurtlu sos ile zenginleştirebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, nefis bir tarif olan patates çanağı için detaylara geçebiliriz.

Patates salatasına göz atmayı unutmayın.

1 Adet Patates Çanağı Kaç Kalori?

1 adet patates çanağı 123 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patates Çanağı için

Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 tutam maydanoz 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, Karabiber, Nane, Kekik

İç dolgusu için:

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tereyağı
  • Toz kırmızı biber
Patates Çanağı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup haşlayın ve bir çatal yardımıyla güzelce ezin.
  2. İnce kıyılmış maydanozu da ilave edip baharatları ekleyin.
  3. Cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve ortasını parmağınızla çukurlaştırarak çanak şeklini verin.
  4. Hazırladığınız patates çanaklarını servis tabağına alın.
  5. yoğurt ve tuzu ayrı bir kapta çırpın içerisine sarımsakları rendeleyin güzelce karıştırın.
  6. Patates çanaklarının içini yoğurtlu karışım ile doldurun.
  7. Üzerine toz kırmızı biberli tereyağını ilave edip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Yoğurtlu patates çanağını, patlıcan musakka, tepsi kebabı gibi et yemeklerinin yanına servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Patateslerin elinize yapışmaması için çok haşlanmaması önerilir.
  • Patatesleri haşlandıktan sonra hemen ezmelisiniz ki soğuduğunda ezmezi daha zor olacakır.
  • Patates çanaklarının içerisine dilerseniz rendelenmiş havuç ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo