ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ KEREVİZLİ EGE EZMESİ

Kerevizli ege ezmesi

Kerevizli ege ezmesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kerevizli ege ezmesi tarifi için malzemeler

  • 300 g süzme peynir
  • 1 küçük kase süzme yoğurt
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • Yarım demet kıyılmış nane
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • 2 kereviz
  • Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 100 g iri çekilmiş ceviz içi

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kerevizli ege ezmesi Nasıl Yapılır

  • Peyniri bir karıştırma kabına alın, çatalla ezin. Üzerine iri çekilmiş ceviz içini, havanda ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış yeşillikleri, rendelenmiş limon kabuğunu ve yoğurdu ekleyin. İyice karıştırın.
  • Kerevizleri irice rendeleyin. Limon suyu ekleyip karıştırın. Peynirli karışım ile rendelenmiş kerevizleri bir kapta karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açıp zeytinyağı dökün, servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.