ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ KEFAL PİLAKİ

Kefal pilaki

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kefal pilaki tarifi için malzemeler

  • 1 kg kefal
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 1 havuç
  • 3 büyük domates
  • 4 kesme şeker
  • 8~10 tane karabiber
  • 2 defne yaprağı
  • 1 patates
  • 1 kereviz sapı
  • 8~10 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 1 demet kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kefal pilaki Nasıl Yapılır

Kefali ayıklayın. Yaklaşık 2.5 cm kalınlığında doğrayın. Tuzlayıp 20 dakika dinlendirin. Orta ateşte kızdırdığınız tencereye 1 kahve fincanı zeytinyağını alın ve yakmadan ısıtın. Kızgın yağda ince piyaz doğranmış soğan ile ince halka doğranmış havucu karıştırarak kavurun. Kavrulmuş soğanlara rendelenmiş domatesleri, kıyılmış sarımsağı, şekeri, tuzu, tane karabiberleri ve defne yapraklarını ekleyin. Domatesler saldıkları suyu çekince zar şeklinde doğranmış patatesi, kıyılmış kereviz sapını ve bir çay bardağı sıcak suyu ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Sebzelerin pişmesine yakın bir başka tencereye 1 fincan zeytinyağı koyun ve balık dilimlerini dizin. Kapağını örterek orta ateşe alın. Tencereyi sallayarak balıkların bir yüzünü kızartın. Alt üst edip diğer yüzünü de kızartın. Balıkları sebzelere katın ve bir çay bardağı sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp balıkları sebzelerle birlikte pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.