ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ ET MEZE

Et Meze

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Et Meze Tarifi İçin malzemeler

  • 250 kuşbaşı dana eti
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Et Meze Nasıl Yapılır?

Küçük tabaklarda büyük lezzetler sunun. Kuşbaşı dana etini su ilave etmeden kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler pişmeden suyunu çekerse her defasında bir kahve fincanından çok olmamak üzere sıcak su ilave edin. Çok az su kalıncaya kadar pişirin. Pişen etleri mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Sarımsakları ince kıyın. Ekmek içlerini ufalayın. Tüm malzemeyi ete ilave ederek tekrar mutfak robotundan geçirin. Tencerede kalan et suyunu ilave edip karıştırın. Servis yapın.

Hazırladığınız et meze sulu olursa, bir miktar ekmek içi ilave edebilirsiniz. Mezeyi sandviç ekmeği ile servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!