ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ ENGİNAR EZMESİ

Enginar ezmesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginar ezmesi tarifi için malzemeler

  • Sızma zeytinyağı
  • 5 soyulmuş enginar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş kimyon
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Enginar ezmesi Nasıl Yapılır

Enginarları kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Sarımsakların kabuğunu soyun. Enginar, sarımsak ve kimyonu ezerek püre haline getirin. Azar azar Sızma zeytinyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuzla tatlandırın. Ezmenin üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapmadan önce üzerine çok az sızma zeytinyağı gezdirip taze çekilmiş karabiber serpin. Sıcak pide veya ekmek dilimleriyle servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.