ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ ENGİNAR EZMESİ

Enginar Ezmesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginar Ezmesi Tarifi İçin malzemeler

  • Sızma zeytinyağı
  • 5 soyulmuş enginar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş kimyon
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Enginar Ezmesi Nasıl Yapılır?

  • Enginarları kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Sarımsakların kabuğunu soyun.
  • Enginar, sarımsak ve kimyonu ezerek püre haline getirin. Azar azar Sızma zeytinyağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Tuzla tatlandırın. Ezmenin üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Servis yapmadan önce üzerine çok az sızma zeytinyağı gezdirip taze çekilmiş karabiber serpin. Sıcak pide veya ekmek dilimleriyle servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.