Enginar Ezmesi

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Enginar Ezmesi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Enginar Ezmesi için

Malzemeler

  • Sızma zeytinyağı
  • 5 soyulmuş enginar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş kimyon
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Enginar Ezmesi

Nasıl Yapılır

  1. Enginarları kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Sarımsakların kabuğunu soyun.
  2. Enginar, sarımsak ve kimyonu ezerek püre haline getirin. Azar azar Sızma zeytinyağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Tuzla tatlandırın. Ezmenin üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
  4. Servis yapmadan önce üzerine çok az sızma zeytinyağı gezdirip taze çekilmiş karabiber serpin. Sıcak pide veya ekmek dilimleriyle servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo