ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ BEZELYE MEZESİ

Bezelye Mezesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Bezelye Mezesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı bezelye
  • Yarım çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 3 kornişon turşu
  • 2~3 dal dereotu
  • 1 havuç
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz

Bezelye Mezesi Nasıl Yapılır?

Bezelyeleri sıcak suya ekleyip 10 dakika haşlayın. Turşu, yeşil zeytin, dereotu ve bezelyeyi mümkün olduğu kadar minik doğrayın. Havucu jülyen kesin. Tüm malzemeyi büyük bir kasede karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu, pul biber ve tuz ile tatlandırın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!