ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ BARBUNYA EZMESİ

Barbunya Ezmesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunya Ezmesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya
  • 4 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 soğan
  • Kekik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Taze kekik

Barbunya Ezmesi Nasıl Yapılır?

Küçük tabaklarda büyük lezzetler sunun. Barbunyaları ayıklayın ve tencereye alın. Soğanı irice doğrayıp barbunyaya ekleyin. Sarımsak ve baharatları ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Karışımı mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Soğanı piyazlık doğrayıp tereyağında kavurun. Kekik ekleyip ezmenin üzerine gezdirin. Taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.