Acılı Fındık Ezmesi

Acılı Fındık Ezmesi
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Acılı Fındık Ezmesi için

Malzemeler

  • 2 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • Yarım bayat ekmek içi
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı fındık yağı
  • 250 gr beyaz peynir
  • 1.5 çay kaşığı nane
  • 1.5 çay kaşığı köfte baharı
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
Acılı Fındık Ezmesi

Nasıl Yapılır

Sarımsakları soyup ezin. Beyaz peyniri ufalayın. Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın.

Çekilmiş fındık, sarımsak, ekmek içi, peynir, salça, köfte baharı, nane, tuz, pulbiber ve kimyonu bir kapta iyice karıştırıp yoğurun. Fındık yağını azar azar ekleyip tekrar yoğurun. Ezmeyi servis tabağına alın. Üzerini çatalla şekillendirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo