ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ ACILI FINDIK EZMESİ

Acılı Fındık Ezmesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acılı Fındık Ezmesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • Yarım bayat ekmek içi
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı fındık yağı
  • 250 gr beyaz peynir
  • 1.5 çay kaşığı nane
  • 1.5 çay kaşığı köfte baharı
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Acılı Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?

Sarımsakları soyup ezin. Beyaz peyniri ufalayın. Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın.

Çekilmiş fındık, sarımsak, ekmek içi, peynir, salça, köfte baharı, nane, tuz, pulbiber ve kimyonu bir kapta iyice karıştırıp yoğurun. Fındık yağını azar azar ekleyip tekrar yoğurun. Ezmeyi servis tabağına alın. Üzerini çatalla şekillendirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.