ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ TAVUKLU BÖREK

Tavuklu börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu börek tarifi için malzemeler

  • 3 yufka
  • 1 tavuk göğüs eti (kemiksiz)
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Tavuklu börek Nasıl Yapılır


Tavuk etini kaynar suda haşlayıp tuzunu ekleyin. Eti kevgirle bir tabağa alıp suyunu başka bir kaba süzün. Tavuk etini tel tel ayırın.

Yufkaları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına  tek tek kıtırlaştırıp çıkarın. Ardından sıcak tavuk suyuna batırıp dikkatlice çıkartın ve yufkaları temiz bir tülbentin üzerine yayın.

Tavuk etlerini, tarçın ve tuz ekleyip bir kapta karıştırın. 3 yufkayı üst üste yerleştirip tavuklu karışımı üzerine yayın. Rulo yapıp alüminyum folyo ile paket şeklinde sarın. Buzdolabında 1 gece bekletin.

Ruloyu dolaptan alıp folyoyu çıkarın ve 3 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimleri, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ve sıvıyağı bir kapta karıştırıp fırça ile böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.