ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ SUCUKLU YUMURTA

sucuklu yumurta

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

sucuklu yumurta tarifi için malzemeler

  • 10 dilim sucuk
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Baharat

sucuklu yumurta Nasıl Yapılır


Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip.

Sucuklu yumurta ramazan sofralarımızın vazgeçilmez tadımlık lezzetlerden biridir. İnce dilimlenmiş 10-15 dilim sucuğu 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edilmiş bir tavada kızartın. 2 yumurtayı kırıp çırpmadan ilave edin. Kapağını kapatmadan 1-2 dakika pişirin. Ateşten alıp 1 tutam tuz ve istediğiniz baharatla tatlandırın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:06:29

Sucuklu yumurta yaparken en çok kızdığım şey sucukların yanmasıydı. Fakat ona bir çözüm buldum; çarliston biberi boylamasına ince ince kesip kızarmış tereyağına yerleştiriyorum, 3 dakika sonrada sucukları üzerine koyup yağın buharıyla pişmesini sağlıyorum ve piştikten sonra yumurtayı kırıyorum. Tabi o arada gerekli baharatları ekliyorum. Deneyin, gayet güzel oluyor...

Misafir12.10.2016 17:31:50

Çok lezzetli ve sık sık yaptığım birşey... :))

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.