ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ KIYMALI AY ÇÖREĞİ

Kıymalı ay çöreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı ay çöreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 3~3.5 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

İç malzeme için

  • 150 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı ceviz içi
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı ay çöreği Nasıl Yapılır

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile siz de Ramazan sofralarınızı hazırlayabilirsiniz. Sütü yoğurtla karıştırın. Mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın. Ayçiçeği yağı, yumurtanın akı, nane ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Elenmiş unu ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde mayalanana kadar bekletin. Kıymalı harç için, yağı ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Doğranmış biber, kıyma ve cevizi ilave edin. Kıyma kavrulana kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakın. Hamuru tekrar yoğurun ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Hamuru merdaneyle bir parmak kalınlığında açın. İçine kıymalı harçtan paylaştırın. Üst ucu içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın. Rulonun kenarlarını birbirine çevirerek ay şekli verin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin. 10 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.