ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ KABAKLI DİLİMLER

Kabaklı dilimler

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı dilimler tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı doğranmış taze soğan
  • 2 kabak (küp doğranmış)
  • 4 yumurta
  • ¾ su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • ¾ su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 1 çay bardağı maydanoz~dereotu karışımı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 10 kabak dilimi

Kabaklı dilimler Nasıl Yapılır

Sahur sofralarınız için seçme lezzetler hazırlayın. Kabak ve soğanları 4 yemek kaşığı zeytinyağında 10-15 dakika soteleyin.

Geniş bir kasede yumurtaları mikserle çırpın. Yoğurdu ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp ekleyin. Peyniri, sotelenmiş sebzeleri, maydanozu, dereotunu, kalan zeytinyağını, tuz, karabiberi ve pulbiberi ekleyip kaşıkla karıştırın.

Karışımı yağlı kağıt serili fırın kabına aktarıp kabak dilimlerini üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.