ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ ISPANAKLI BELİ BÜKÜK

Ispanaklı beli bükük

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı beli bükük tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 hazır ekmek hamuru
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 15 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • Çörek otu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz

İç harcı için

  • 750 gr ıspanak
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Ispanaklı beli bükük Nasıl Yapılır

Sahur sofralarınız için seçme lezzetler hazırlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra soğanlara ekleyin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Ekmek hamuruna ılık süt, tereyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Unlanmış tezgahta hamuru uzunlamasına merdane ile açın. Ispanaklı harcı içine yayıp rulo şeklinde kapatın ve uçlarını birleştirerek simit şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve üzerini örterek 15 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp bıçakla aralıklı kesikler oluşturun. Çörek otu serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.