ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ HODAN KROKET

Hodan Kroket

Hodan kroket

Fast food ve atıştırmalık olarak sunulan kroket, tavada pişirilen bir besindir. Dışı un veya sosa batırılır. Dünya mutfaklarında da kroketin farklı çeşitlerine yer verilir. Genellikle sebzelerle hazırlanır. Öğle, akşam ve sahurda yer verebileceğiniz enfes hodan kroket tarifi ile karşınızdayız. Malzemeler hazırsa, bol peynirli hodan kroket yapımına geçebiliriz.

Farklı versiyonu olarak ıspanak kroket tarifini deneyebilirsiniz. Atıştırmalıklar arasında çok beğenilen patates köftesi tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hodan Kroket Tarifi İçin malzemeler

  • 12 adet hodan otu (Tercihen geniş yapraklı)
  • 50 g keçi peyniri
  • 50 g lor peyniri
  • 2 dilim tost ekmeği
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta (Çırpılmış)

Kızartmak için

  • Sıvı yağ
  • Tuz

Servis için:

  • Domates sosu
  • Yoğurt

Hodan Kroket Nasıl Yapılır?

  • Hodan otunu 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda haşlayın. Daha sonra süzüp bir kenarda bekletin. 2 Peynirleri, tost ekmeğini, dolmalık fıstığı, maydanozu mutfak robotuna aktarın. Un haline gelene dek karıştırın.
  • Hodan yapraklarını tezgaha serin, bir avuç büyüklüğünde parçalara ayırın. Her parçanın kenarına iç malzemeden paylaştırın, rulo şeklinde sarın.
  • Sarmaları önce çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Dilerseniz domatesli sos veya yoğurtla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.