ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ SÜZME PATLICAN ÇORBASI

Süzme Patlıcan Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Süzme Patlıcan Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 25 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 litre sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için

  • 10 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik

Süzme Patlıcan Çorbası Nasıl Yapılır?

İftar sofralarınız için tadı harika bir çorba. Patlıcanları fırın ızgarasında közleyip kabuklarını soyun. Büyük bir kasede yoğurt ve rendelenmiş sarımsakla birlikte iyice karıştırın.

Tereyağını tencerede eritin. Un ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Patlıcan karışımını ekleyip karıştırın. Sıcak su, tuz, karabiber ilave ederek kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Karışımı blender’dan geçirerek pürüzsüz hale getirin.

Tereyağını eritip kekik ile karıştırın. Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine kekikli tereyağı gezdirerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.