ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ MAHLEPLİ PİLAV

Mahlepli Pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mahlepli Pilav Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 domates
  • Yarım kg pirinç
  • 20 g mahlep
  • Yeteri kadar sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Mahlepli Pilav Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı soyup, halka doğrayın ve tuzlu suda 15 dakika bekletip, süzün. Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Eti zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun. Piyazlık doğradığınız soğanı ilave edip domates salçası ile 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine haşlanmış nohutu yayın ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Kızarttığınız patlıcanları dizin ve tuz, karabiber, yenibahar serpin. Pirinci mahlep ile yıkayıp süzüp patlıcanların üzerine ekleyin. Üzerine sıcak su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına ters çevirin. Yanında limonata ile sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!