Mahlepli Pilav

Mahlepli Pilav
30 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mahlepli Pilav için

Malzemeler

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 domates
  • Yarım kg pirinç
  • 20 g mahlep
  • Yeteri kadar sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Mahlepli Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları alacalı soyup, halka doğrayın ve tuzlu suda 15 dakika bekletip, süzün.
  2. Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Eti zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun.
  3. Piyazlık doğradığınız soğanı ilave edip domates salçası ile 1-2 dakika daha kavurun.
  4. Üzerine haşlanmış nohutu yayın ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Kızarttığınız patlıcanları dizin ve tuz, karabiber, yenibahar serpin.
  5. Pirinci mahlep ile yıkayıp süzüp patlıcanların üzerine ekleyin. Üzerine sıcak su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Servis tabağına ters çevirin. Yanında limonata ile sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo