ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ TAVUKLU TAS KEBABI

Tavuklu Tas Kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Tas Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 sivri biber
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı soyulmuş badem
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 4 domates
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Süsleme için:

2 su bardağı pirinçle hazırlanmış sade pilav

Tavuklu Tas Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Yağı derin bir tavada kızdırıp tavuk etlerini kavurun ve kevgirle ayrı bir tabağa alın.
  • Soğan ve sivri biberi temizleyip doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Aynı tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun. Soya sosu, toz biber ve unu ekleyip 5 dakika sote edin.
  • Domatesleri soyup doğrayın. Badem, tavuk suyu ve domatesi tavaya ekleyip pişirin. Su kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha pişirin.
  • Tavuk eti, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Sade pirinç pilavını büyükçe bir servis tabağına alıp tavuklu kebabı ortasına ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, kuzu eti ile hazırlanan nefis patates püreli tas kebabı tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!