ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ TAVUKLU GÜL BÖREK

Tavuklu Gül Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Gül Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı un 1 yumurta 50 gr yağ 1 su bardağı ılık su Tuz İç malzeme: 1 paket (250 gr) yağ 4 parça tavuk göğüs eti 1 soğan 3 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz
  • karabiber Kırmızı tozbiber

Tavuklu Gül Börek Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 50 gr margarini eritip ılıtın. Unun ortasına tuz, 1 yumurta, eritilmiş yağ ve ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

Tavuk etlerini haşlayıp tel tel ayırın. Soğanı soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Tavuk etlerini ekleyip bir kaç dakika kavurun. Tuz ve baharatları ekleyip ateşten alın.

Hamuru bir kez daha yoğurup 6 eşit parçaya ayırın. Hamur parçalarını unlanmış zeminde ince yufkalar halinde açın. 250 gr margarini eritip ılıtın. Yufkaları eritilmiş margarinle yağlayıp tavuk etlerini serpiştirin. Yufkaları rulo şeklinde sıkıca sarın. Ruloları kendi etrafında döndürerek gül şekline getirin.

Hazırladığınız gül börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş yağ sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!