ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ PATATESLİ RULO ET

Patatesli Rulo Et

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli Rulo Et Tarifi İçin malzemeler

  • 12 dilim dana bonfile 3 sarı patates 1.5 su bardağı sıvıyağ 2 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı domates salçası Tuz
  • karabiber
  • kırmızı tozbiber
  • kekik 2-3 dal dereotu

Patatesli Rulo Et Nasıl Yapılır?

Bonfileleri yarım su bardağı sıvıyağ ile yağlayıp 30 dakika bekletin. 

Patatesleri soyup yıkayın. Elma dilimi şeklinde doğrayıp 1 su bardağı sıvı yağda kızartın. Kevgirle yağdan süzerek çıkarıp başka bir kaba alın. Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ve kekik serpip harmanlayın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Bonfile dilimlerinin üzerine birer dilim kızarmış patates yerleştirip rulo şeklinde sarın. Ruloları fırın tepsisine dizin. Salçayı sıcak suda ezip tepsiye dökün. Fırında 30 dakika pişirin. Kıyılmış dereotu serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!