ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ NARLI KAVURMA

Narlı kavurma

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Narlı kavurma tarifi için malzemeler

  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 500 gr patates
  • 1 tutam safran
  • 1 nar
  • 30 gr tereyağı
  • 10 arpacık soğanı
  • Tuz

Narlı kavurma Nasıl Yapılır


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Patateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Kaynamaya başlayınca safran ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip patatesler diri kıvamda yumuşayana kadar haşlayın. Soğanları soyun. Narı soyup tanelerini ayıklayın.

Tereyağını tencerede eritin. Eti ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Soğanları ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Patates ve 1 tutam tuz ilave edip karıştırın. Nar taneleriyle süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.