ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ KAYMAKLI GÜLLAÇ

Kaymaklı güllaç

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaymaklı güllaç tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 10 güllaç yaprağı 4

5 su bardağı süt 2 su bardağı tozşeker 200 gr kaymak 1 su bardağı çekilmiş şam fıstığı 1.5 kahve fincanı gül suyu Süsleme için: 1 nar 1 kahve fincanı çekilmiş şam fıstığı

Kaymaklı güllaç Nasıl Yapılır

Sütü kaynatıp ateşten alın. Tozşekeri ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Süt ılınınca geniş bir tepsiye dökün.

Güllaç yapraklarını teker teker süte batırın. Yumuşayınca tepsiden alıp dört ucunu içe doğru kıvırarak iki kat yapın. Ortalarına kaymak ve şam fıstığını paylaştırın. Bohça şeklinde kapatıp kıvrılan tarafları altta kalacak şekilde servis tabağına dizin. Kalan şekerli sütü üzerine gezdirerek dökün. 

Narı soyup tane tane ayıklayın. Güllaç sütü çekince gül suyu serpin. Üzerini nar taneleri ve şam fıstığı ile süsleyin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
Şefin Yorumu : GELENEKSEL TATLIMIZ
Ramazan ayı ile özdeşleşmiş olan, Türk mutfağına özel bir tatlı Güllaç... Bol süt içermesi ve hafif oluşu nedeniyle en çok sevilen tatlılarımızdan biri. İçeriğini damak tadınıza uygun olarak değiştirebilirsiniz. Örneğin çekilmiş fındık veya ceviz gibi...
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.