ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ İÇLİ KÖFTE

İçli köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İçli köfte tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 1.5 su bardağı aşurelik buğday
  • Tuz
  • Ayçiçek yağı
  • 4 soğan
  • 500 gr kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

İçli köfte Nasıl Yapılır

Aşurelik buğdayı bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine su ekleyip bir gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip iyice yumuşayana kadar haşlayın. Kıyılmış soğanı ayçiçek yağında kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış maydanoz ve karabiberi ekleyip ateşi kapatın. Soğumaya bırakın. Diğer tarafta bulguru, sıcak aşurelik buğdayın bulunduğu tencereye ekleyin. Yarım saat bekletin. Tuz ekleyip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayıp yassılaştırın. İçine bir tatlı kaşığı kadar iç harçtan ekleyip elinizle kapatarak şekillendirin. Geniş bir tencerede su kaynatın. Tuz ilave edip hazırladığınız köfteleri bu suda pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine ayçiçek yağında kızdırılmış kırmızı pul biber gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.