ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ FIRINDA DANA İNCİK

Fırında dana incik

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında dana incik tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr dana incik
  • 50 gr kıyılmış soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 50 gr kereviz
  • 1 dal taze biberiye
  • 10 gr taze kekik
  • 10 gr domates salçası
  • 30 gr havuç
  • 15 ml zeytinyağ
  • 10 cl kırmızı şarap

Armut patatesler için

  • 100 gr patates
  • 20 gr tereyağı
  • 2 gr taze kekik
  • 2 gr tuz
  • 20 gr un
  • 1 gr rendelenmiş muskat
  • 1 yumurta
  • 50 gr galeta unu
  • 150 ml ayçiçeği yağı

Balzamik marineli sebze kulesi için

  • 50 gr kapya biber
  • 50 gr sarı biber
  • 50 gr kabak
  • 30 gr patlıcan
  • 50 gr domates
  • 2 gr taze fesleğen
  • 1 gr taze kekik
  • 1 gr sarımsak
  • 2 gr tuz
  • 5 ml zeytinyağı
  • 3 gr parmesan peyniri
  • 3 ml balsamik sirke

Fırında dana incik Nasıl Yapılır

Etleri kızdırılmış tavada birkaç dakika kızartın. Etleri alıp tavaya kısılmış soğan, sarımsak, kereviz, havuç ve baharatları ekleyin. Karamelize olunca salça ve şarabı ekleyin. Su ekleyip kaynatın. Fırında kızarana kadar pişirmeye devam edin.

Armut patatesler: Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Tereyağı, kekik, tuz, un, muskat ve un ekleyip yoğurun. Parçalar koparıp armut şekli vererek galeta ununa bulayın ve kızartın. 

Balzamik marineli sebze kulesi: Bütün malzemeleri taze baharatlarla marine ederek tavada sote edin. Ardından çelik çemberlerin içerisine dizerek parmesan peyniri ile birlikte fırına verin. 170 derecede 10 dakika pişirin. Armut patates, dana incik ve sebze kulesini servis tabağına dizip servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.