ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN MENÜLERİ 4. GÜN SAHUR MENÜSÜ BÖĞÜRTLEN ÇAYI

Böğürtlen Çayı

Böğürtlen çayı, düzenli tüketildiğinde antioksidan özelliği gösterir ve vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Sindirim sorunlarına da iyi gelen böğürtlen çayı, sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Bu sayede uykusuzluk ve stres gibi problemlere karşı etkilidir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis böğürtlen çayı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak kiraz sapı çayı ve elma çayı tarifini deneyin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Böğürtlen Çayı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı böğürtlen
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış nane
  • 1 fiske karbonat
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 3 poşet siyah çay
  • 3 su bardağı soğuk su
  • Buz

Süslemek için

  • Böğürtlen
  • Nane

Böğürtlen Çayı Nasıl Yapılır?

  • Bu özel çayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.
  • Böğürtlen ve şekeri mutfak robotunda püre haline getirin. Karbonat ekleyerek karıştırın.
  • Sıcak suyu poşet çayın üzerine döküp 4 dakika bekletin. Poşetleri çıkartın.
  • Ilınmış çayı böğürtlen püresine ekleyip robotta 2 dakika karıştırın ve oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
  • Süzgeçten geçirip üzerine soğuk su ilave edin. Buz, nane, böğürtlen ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!