ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER SANDVİÇ TARİFLERİ YAZ SANDVİCİ & ÇİLEK SUYU

Yaz sandvici & Çilek suyu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yaz sandvici & Çilek suyu tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 susamlı ekmek
  • 4 kabak
  • 4 domates
  • 100 gr salam
  • 4 dal taze soğan sapı
  • 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • kekik

İçecek için

  • 1.5 kg çilek
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 su bardağı süt

Yaz sandvici & Çilek suyu Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında sandviçler de iyi bir seçim...

Domatesleri ince halka şeklinde dilimleyin. Kabakların uçlarını kesip temizleyin. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Kaynar tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzün. Taze soğanları temizleyip 3-4 parmak uzunluğunda doğrayın. Zeytinyağı, kekik ve sarımsağı bir kasede karıştırın

Ekmekleri ortadan ikiye kesip (dilerseniz iç kısmını çıkarabilirsiniz) sandviç gibi enine kesin. Zeytinyağlı karışımı ekmeklerin içlerine sürün. Domates dilimlerini hafif sırt sırta yerleştirin. Üzerine sırasıyla kabak dilimleri, taze soğan sapı ve salamları ikiye katlayıp ilave edin. Üst dilimi üzerine kapatıp hafifçe bastırın.

Çilekleri yıkayın. Süt, bal ve çilekleri blenderde ezin. Bardaklara paylaştırıp sandviçlerle servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.