ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER SANDVİÇ TARİFLERİ İSLİ ÇERKEZ PEYNİRLİ SANDVİÇ

İSLİ ÇERKEZ PEYNİRLİ SANDVİÇ

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İsli çerkez peynirli sandviç tarifi için malzemeler

Ekmek için

  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 125 gr margarin
  • 20 gr yaş maya
  • 2 yemek kaşığı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı yoğurt

İç harcı için

  • 3 soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limonun suyu
  • 300 gr isli çerkez peyniri
  • Birer dal maydanoz
  • Dereotu
  • Fesleğen
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
İsli çerkez peynirli sandviç hazırlanışı

Mayayı suda eritin. Unu bir kaba aktarın. Ortasını havuz gibi açıp 1 yumurta, yoğurt, ayçiçek yağı, margarin, maya, şeker ve tuzu ilave edip yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp iki kat oluncaya kadar mayalandırın. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. İç harcı için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ile soteleyin. Şeker ve tuz ilave edip bir iki dakika daha kavurun. Ocaktan alın. Maydanoz, dereotu ve fesleğeni irice doğrayıp zeytinyağı ve limon suyu ilave edip karıştırın. Ekmekleri ikiye kesin. Önce karamelize soğanı daha sonra yeşillikleri paylaştırın. Üzerine 3 dilim ızgarada pişirilmiş isli çerkez peyniri ilave edip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!