ANASAYFA TARİFLER SANDVİÇ TARİFLERİ ENGİNARLI SANDVİÇ

Enginarlı Sandviç

Enginarlı sandviç

Öğle ve akşam öğünlerinizi hafif geçirmek istiyorsanız Sevgili Elif Edes’ten hem doyurucu, hem de sağlıklı bir öneri. Enginarlı sandviç tarifini sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

ŞEFİN ÖNERİSİ

  • Ekstra renk ve lezzet için ufak küp kesilmiş mango veya şeftali ilave edebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Enginarlı Sandviç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 dilim ekşi maya ekmek
  • 1/2 adet olgun avokado
  • 1 adet çanak enginar
  • 1 adet konserve enginar kalbi
  • 1 adet limon
  • 1 kaşık sızma zeytinyağı
  • Acı mayonez
  • 2 yemek kaşığı küçük karides (Haşlanmış)
  • 1 yemek kaşığı mango veya şeftali (Arzuya bağlı)

Acı mayonez sos için

  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Çok az ketçap
  • 1-3 damla acı sos (Sriracha sos veya benzeri)

Enginarlı Sandviç Nasıl Yapılır?

  • Enginarı incecik dilimleyin ve limon suyu, zeytinyağı, az tuz ile marine edin.
  • Avokadoyu 1’er yemek kaşığı zeytinyağı ve limon suyu ve çok az tuzla ezerek kızarttığınız ekmek dilimine bolca sürün.
  • Üzerine marine edilmiş enginar dilimlerini dizin ve küçük karidesleri ilave edin.
  • Acı mayonezi hazırlamak için tüm malzemeyi bir kaseye alarak karıştırın.
  • Konserve enginar kalbini olduğu gibi veya arzu ederseniz tavada az ızgara yaparak ekmeğin üstüne ekleyin ve son olarak acılı mayonez gezdirip ekmek dilimini çapraz ikiye keserek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!