ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER SANDVİÇ TARİFLERİ EKMEK ARASI HELLİM PEYNİRİ

> EKMEK ARASI HELLİM PEYNİRİ
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekmek arası hellim peyniri tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 8 dilim esmer ekmek (veya Trabzon ekmeği)
  • 400 gr hellim peyniri
  • 2 sarı dolmalık biber
  • 2 kırmızı dolmalık biber
  • Bir keç fesleğen yaprağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak

İçecek için

  • 8 kivi
  • 3 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığıbal
Ekmek arası hellim peyniri Nasıl Yapılır

Sarı ve kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince şeritlere kesin.

Hellim peynirini dilimleyin. Zeytinyağı, kekik ve sarımsağı bir kasede karıştırıp yarısını tavada ısıtın. Peyniri ilave edip hafif kızartın. Fesleğen yaprakları ilave edip kızartın. Peynir ve yapraklarını tabağa alın. Kalan yağlı karışımı ekmeklerin içine sürün. Alt ekmek diliminin üzerine sırasıyla biber ve peyniri ilave edin. Üst dilimi üzerine kapatıp hafifçe bastırın.

Kivileri soyup doğrayın ve blendere alın. Su ve balı ilave edip ezin. Bardaklara paylaştırıp sandviçle servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.