ANASAYFA TARİFLER SANDVİÇ TARİFLERİ EKMEK ARASI HELLİM PEYNİRİ

Ekmek Arası Hellim Peyniri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekmek Arası Hellim Peyniri Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 dilim esmer ekmek (veya Trabzon ekmeği)
  • 400 gr hellim peyniri
  • 2 sarı dolmalık biber
  • 2 kırmızı dolmalık biber
  • Bir keç fesleğen yaprağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak

İçecek için

  • 8 kivi
  • 3 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı bal

Ekmek Arası Hellim Peyniri Nasıl Yapılır?

  • Sarı ve kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince şeritlere kesin.
  • Hellim peynirini dilimleyin. Zeytinyağı, kekik ve sarımsağı bir kasede karıştırıp yarısını tavada ısıtın. Peyniri ilave edip hafif kızartın.
  • Fesleğen yaprakları ilave edip kızartın. Peynir ve yapraklarını tabağa alın. Kalan yağlı karışımı ekmeklerin içine sürün.
  • Alt ekmek diliminin üzerine sırasıyla biber ve peyniri ilave edin. Üst dilimi üzerine kapatıp hafifçe bastırın.
  • Kivileri soyup doğrayın ve blendere alın. Su ve balı ilave edip ezin. Bardaklara paylaştırıp sandviçle servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!