Ekmek arası hellim peyniri

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Ekmek arası hellim peyniri tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 8 dilim esmer ekmek (veya Trabzon ekmeği)
- 400 gr hellim peyniri
- 2 sarı dolmalık biber
- 2 kırmızı dolmalık biber
- Bir keç fesleğen yaprağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 diş ezilmiş sarımsak
İçecek için
- 8 kivi
- 3 su bardağı su
- 2 çorba kaşığıbal
Ekmek arası hellim peyniri Nasıl Yapılır
Sarı ve kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince şeritlere kesin.
Hellim peynirini dilimleyin. Zeytinyağı, kekik ve sarımsağı bir kasede karıştırıp yarısını tavada ısıtın. Peyniri ilave edip hafif kızartın. Fesleğen yaprakları ilave edip kızartın. Peynir ve yapraklarını tabağa alın. Kalan yağlı karışımı ekmeklerin içine sürün. Alt ekmek diliminin üzerine sırasıyla biber ve peyniri ilave edin. Üst dilimi üzerine kapatıp hafifçe bastırın.
Kivileri soyup doğrayın ve blendere alın. Su ve balı ilave edip ezin. Bardaklara paylaştırıp sandviçle servis yapın.
Hellim peynirini dilimleyin. Zeytinyağı, kekik ve sarımsağı bir kasede karıştırıp yarısını tavada ısıtın. Peyniri ilave edip hafif kızartın. Fesleğen yaprakları ilave edip kızartın. Peynir ve yapraklarını tabağa alın. Kalan yağlı karışımı ekmeklerin içine sürün. Alt ekmek diliminin üzerine sırasıyla biber ve peyniri ilave edin. Üst dilimi üzerine kapatıp hafifçe bastırın.
Kivileri soyup doğrayın ve blendere alın. Su ve balı ilave edip ezin. Bardaklara paylaştırıp sandviçle servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!