ANASAYFA TARİFLER SANDVİÇ TARİFLERİ FOCACCİA SANDVİÇ

Focaccia Sandviç

Focaccia sandviç

Şef Hakan Özfırıncı’dan hem göze hem de damaklara hitap eden focaccia sandviç tarifi ile karşınızdayız. İtalyan mutfağına özgü bir ekmek olan focaccia, atıştırmalık ve meze olarak sunulur. Focaccia genellikle kekik, biberiye, zeytin, fesleğen ve peynir ile tatlandırılır. Peki, evde focaccia sandviç nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, focaccia sandviç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak crois duck ve hindi fümeli, avokadolu sandviç tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Focaccia Sandviç Tarifi İçin malzemeler

  • Focaccia için 

8 adet sandviç için

  • 500 g un
  • 325 g su
  • 9 g tuz
  • 5 g yaş maya
  • 50 g zeytinyağı
  • 2 dal taze kekik
  • 1 dal taze biberiye

Pesto sos için 

  • 65 g zeytinyağı
  • 125 g  fesleğen
  • 1 diş sarımsak
  • 25 g kavrulmuş çam fıstığı
  • 50 g toz Parmesan peyniri
  • 1 g tuz
  • 1 g karabiber

İç malzeme için 

  • 1 dilim dana mortadella salamı 
  • 1 büyük boy Mozarella peyniri

Focaccia Sandviç Nasıl Yapılır?

  • Mayayı biraz suda çözdürdükten sonra zeytinyağın yarısını ve hamur için diğer tüm malzemeyi ekleyin ve  yoğurun.
  • Homojen bir kıvam elde ettiğinizde hamuru  35-40 dakika süreyle mayalanması için oda sıcaklığında bekletin.
  • Mayalanan hamuru fırın tepsisine koymadan önce tepsiyi iyice yağlayın ve yaklaşık 2 parmak kalınlığında olacak şekilde hamuru yayarak  önceden ısıtılmış 190 derecede buharlı fırında üstü renk alana kadar yaklaşık 30-35 dakika süreyle pişirin. (Eğer fırınınız buharlı değilse, fırının içine ısıya dayanıklı su dolu bir kap koyun).
  • Fırından aldıktan sonra kalan zeytinyağını sıcak ekmeğin üstüne bir fırça yardımı ile sürün. 
  • Pesto sosu hazırlamak için tüm malzemeyi bir mutfak robotu ile püre haline gelene kadar karıştırın.
  • Ekmeği dikdörtgen olacak şekilde kesin ve alt tarafına pesto sosunu sürün.
  • Üzerine önce dana mortadella salamı sonra da büyük top mozzarella peyniri  4’e bölerek yerleştirin. Afiyet olsun.

Focaccia Sandviç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Focaccia hamurunu en az 30 dakika mayalanması için bekletin.
  • Oda sıcaklığının yüksek olması, hamurun daha çabuk mayalanmasını sağlar.
  • Fırını önceden ısıtarak her tarafın eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Hazırladığınız focaccia sandviçi, pamuklu beze sararak saklayabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!