ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI KURU BÖRÜLCE

Zeytinyağlı Kuru Börülce

Ana vatanı Afrika ve Hindistan olan börülce, ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. Genellikle yemek ve salataların içerisinde kullanılan bu besin, kötü kolesterolü düşürür. A vitamini ve protein bakımından zengindir. Bağırsakları korurken kilo vermeyi de kolaylaştırır. Kansızlığa iyi gelir. Hazırsanız, zeytinyağlı kuru börülce yemeği nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı Kuru Börülce Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık yeşil biber
  • 1 domates
  • Yarım kg kuru börülce
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 2~3 dal maydanoz

Zeytinyağlı Kuru Börülce Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında kavurun. Küp doğradığınız biberler ve domatesi ilave edin.
  • Bir gece önceden ıslattığınız kuru börülceyi ekleyin. Su, tuz ve toz şekeri ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz yapraklarını serpip ılık olarak servis yapın.
  • Zeytinyağlı kuru börülceyi, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Daha fazlası için, pratik yemek tariflerinden yararlanabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.