ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ UŞAK TARHANASINDAN TUZLU CİPS

> UŞAK TARHANASINDAN TUZLU CİPS
Uşak tarhanasından tuzlu cips
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Uşak tarhanasından tuzlu cips tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı Us¸ak tarhanası (Elenmiş)
  • 3 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu (Kavrulmuş)
  • 1 çay kaşığı isot biber
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu
Uşak tarhanasından tuzlu cips Nasıl Yapılır

  • Yumurta akını derin kabın içinde bir  fiske tuz ile köpürtün. Ardından köpüren aklara kalan tuzu da ilave ederek çırpma is¸lemine devam edin.
  • Yumurta akları tepecikler oluşturduğunda çırpma işlemini bitirin. Tarhanayı azar azar ilave edin. Her ilavede dairesel hareketler ile tarhanayı bol köpüklü bir karışım haline getirin.
  • Önceden 140-150 derece ısıttığınız fırında, hamur çıtırlaşıncaya kadar pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.