ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ UŞAK TARHANASINDAN TUZLU CİPS

Uşak Tarhanasından Tuzlu Cips

Uşak tarhanasından tuzlu cips

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Uşak Tarhanasından Tuzlu Cips Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı Us¸ak tarhanası (Elenmiş)
  • 3 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu (Kavrulmuş)
  • 1 çay kaşığı isot biber
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu

Uşak Tarhanasından Tuzlu Cips Nasıl Yapılır?

  • Yumurta akını derin kabın içinde bir  fiske tuz ile köpürtün. Ardından köpüren aklara kalan tuzu da ilave ederek çırpma is¸lemine devam edin.
  • Yumurta akları tepecikler oluşturduğunda çırpma işlemini bitirin. Tarhanayı azar azar ilave edin. Her ilavede dairesel hareketler ile tarhanayı bol köpüklü bir karışım haline getirin.
  • Önceden 140-150 derece ısıttığınız fırında, hamur çıtırlaşıncaya kadar pişirin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!