ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TERLETEN

Terleten

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Terleten Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4~5 diş sarımsak

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4~5 kuru acı biber
  • Kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Terleten Nasıl Yapılır?

Alacalı soyup küp doğradığınız patlıcanları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Süzme yoğurdu bir karıştırma kasesine alın. Ezdiğiniz sarımsağı ilave edip karıştırın. Fazla yağını süzdürdüğünüz patlıcanları yoğurda ilave edin. Patlıcanları fazla ezmeden karıştırıp bir servis tabağına alın. Üzeri için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Küp doğradığınız kuru acı biber ve kırmızı pul biberi ilave edip ocaktan alın. Biberli yağlı ve yoğurtlu patlıcanın üzerine gezdirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!