Taze Çıtır Soğan

Taze Çıtır Soğan
03 Mayıs 2025

Taze Çıtır Soğan Tarifi: İster meze sofralarına renk katmak, ister atıştırmalık olarak çıtır bir lezzet sunmak isteyin; taze soğanın en keyifli hali bu tarifte gizli! Dışı altın rengi çıtır çıtır, içi yumuşacık kalan bu taze çıtır soğan tarifi ile hem klasik sofralara farklılık getirebilir hem de yepyeni sunumlara ilham verebilirsiniz. Eğer sebzeleri farklı şekillerde değerlendirmeyi seviyorsanız, bu taze çıtır soğan tarifi tam da aradığınız pratik ve etkileyici lezzet olabilir. Peki; taze çıtır soğan nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Avofries Tarifi tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon taze çıtır soğan kaç kaloridir?

Bir porsiyon taze çıtır soğan 170 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Çıtır Soğan için

Malzemeler

  • 5-6 dal taze soğan (yeşil kısmı ile birlikte)
  • Yarım su bardağı un
  • 1/4 su bardağı mısır nişastası (veya buğday nişastası)
  • Yarım çay kaşığı karbonat 
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 1/3 su bardağı soğuk su 
  • Kızartmak için sıvı yağ
Taze Çıtır Soğan

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları güzelce yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. 4-5 cm uzunluğunda doğrayın. Daha çıtır olsun isterseniz ince ince uzunlamasına da kesebilirsiniz.
  2. Bir kapta un, nişasta, karbonat, tuz ve karabiberi karıştırın. Üzerine yavaş yavaş soğuk su ekleyin ve kıvamlı, akışkan ama yoğun bir hamur elde edin.
  3. Doğranmış taze soğanları bu karışıma ekleyin ve güzelce harmanlayın. Tüm parçaların hamurla kaplandığından emin olun.
  4. Derin bir tavada yağı ısıtın (yağ yeterince kızgın olmalı, içine atılan küçük bir hamur parçası hemen yüzeye çıkmalı). Soğanları parça parça yağa bırakın ve altın rengini alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağını süzdürün.
  5. Sıcak olarak servis edin. Yoğurtlu soslar, acı sos ya da yanında limonla çok yakışır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Yoğurtlu semizotu, acılı ezme, haydari gibi mezelerle birlikte servis edebilirsiniz.
  • Üzerine nar ekşisi veya limon suyu gezdirerek servis edebilirsiniz.
  • Yanına sarımsaklı yoğurt, acı biber sosu, sweet chili sos ya da ballı hardal çok yakışır.
  • Vegan versiyonu için tahinli limon sos harika bir eşlikçidir.
  • Yanında soya sosu, susam yağı ve hafif acı chili oil ile Asya tarzı sunabilirsiniz.
  • Pirinç pilavı veya noodle tabanında da sunabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Soğanları iyice kurulayın ıslak kalırlarsa hamur tutunmaz ve yağda patlamaya neden olur.
  • Hamur kıvamı önemli ne çok sıvı ne çok koyu olmalı. Krep hamurundan biraz daha yoğun olmalı. Çok sıvı olursa soğanlar çıtır olmaz.
  • Yağ yeterince kızgın olsun soğuk yağda pişerse hamur yağ çeker. Küçük bir parça hamuru test olarak atın hemen yüzeye çıkıp çıtırdamalı.
  • Soğanların üzerine fazla hamur yapışırsa içi çiğ kalır, dışı fazla yağ çeker. İnce bir kaplama yeterli.
  • Kızaran parçaları mutlaka havlu peçeteye alın ki fazla yağdan kurtulsun ve çıtırlık korunsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo