ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TARHANALİ ATIŞTIRMALIKLAR

Tarhanali atıştırmalıklar

Tarhanali atıştırmalıklar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarhanali atıştırmalıklar tarifi için malzemeler

  • 1 şişe doğal maden suyu 
  • 1 yumurta 
  • 4.5 yemek kaşığı un 
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 1.5 yemek kaşığı tarhana 
  • 2 tavuk göğüs eti 
  • 5-6 dal biberiye 
  • 2 soğan 

Kaplaması için

  • 1 su bardağı toz tarhana 

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Tarhanali atıştırmalıklar Nasıl Yapılır

  • Maden suyu, yumurta, un ve buğday nişastasını bir kapta hafifçe çırpın. Tarhanayı ekleyip karıştırın. Tavuk göğüs etini jülyen doğrayın. Soğanı halka şeklinde dilimleyin. 
  • Jülyen doğradığınız tavuk göğüs etlerini, biberiye dallarını ve soğan halkalarını bu karışıma batırın. Kaplaması için; toz tarhanayı geniş bir kaba alın. Maden sulu karışıma batırdığınız malzemeleri sırasıyla alarak tarhana ile kaplayın. 
  • Ayçiçek yağını derin bir tavada ısıtın. Tarhana ile kaplanmış malzemeleri  kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.