ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TARHANA

TARHANA

Tarhana
4 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarhana tarifi için malzemeler
  • 500 g dolmalık kırmızı biber
  • 500 g domates
  • 500 g soğan
  • 1 paket yaş maya
  • 500 g süzme yoğurt
  • 1 kg un
  • 2-3 yemek kaşığı tuz
Tarhana Nasıl Yapılır

  • Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Domatesleri ve soğanları rendeleyin. Haşladığınız biberleri ve rendelediğiniz domatesleri püre kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin. Geniş bir kaba alıp üzerine yaş maya, süzme yoğurt ve tuzu ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek mayalanması için kenara alın. En az 3 gün boyunca ara ara yoğurarak hamurun ekşimesini sağlayın.
  • Hamur ekşiyip kabarması durunca, temiz bir örtü üzerine küçük parçalar halinde serin. Üst yüzeyleri kurumaya başlayınca alt üst ederek hamuru kurutun. Kuruyan parçaları elinizle ufalayarak kurutmaya devam edin. Hamurun rengi açıldığında ve tamamen kuruduğunda blenderdan geçirip iyice ufaltın. Bir süre daha bu şekilde bekletin. Tamamen kuruduktan sonra kavanozlara alıp serin bir yerde saklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!